Dagens filmtips




Stolthet och fördom - Klockan 21.00 på kanal 3.

Amerikanskt drama från 2005. I centrum står familjen Bennets fem döttrar Elizabeth, Jane, Lydia, Mary, och Kitty. En dag flyttar den rike ungkarlen Mr Bingley till trakten. Han faller snart för familjen Bennets äldsta dotter, Jane, och Mrs Bennett tror att hon säkrat framtiden för en av sina döttrar. Men i Mr Bingleys sällskap följer också en krets av välbärgade människor ur Londons societet. Bland dem Bigleys gode vän, den snygge, men snobbige Marc Darcy.

/Beautyblog


red or pink lips?


vad tycker du är snyggast? ♥


Smink och lite hjälp för fläckig hy

Hejsan! Nu tänkte jag att jag kan hjälpa er som har fläckig hy (tex.  om man lagt på brun utan sol men tyvärr misslyckades det och blev fläckar), eller många röda partier eller finnar osv. Jag ska skriva vilken foundation som täcker bra och vad som kan få bort fläckiga partier. (Ett inlägg med hur man undviker finnar osv kommer senare)

Det man kan göra för att få bort fläckar från brun utan sol:

1. Hur konstigt det än låter, ta en tvättsvamp och lägg på lite bakpulver och skrubba på de fläckiga partierna. Upprepa detta ett par gånger i veckan så ska det nog hjälpa.

2. Citron hjälper också, men väldigt, väldigt segt. Citron bleker ut allt, så det kan också användas för att bleka finnar. Men som sagt så tar det lång tid.

För att få bort torra, röda partier:

Jag har själv haft såna, jag brukar få dom när det blir väldigt kallt som nu på vintern, och det enda som har hjälpt mig är en kräm som heter Specialkräm och kommer från rosenserien. Den är väldigt bra och hjälper verkligen.

Smink som täcker väldigt bra:

 
1. Helena Rubinstein Color clone foundation.
Jag har läst och hört om att denna foundation täcker alla små plitor, missfärgningar, röda partier osv. Den är dock dyr, 380 kr. Men som sagt, denna är väldigt bra!


2. Maybelline affinitone.
Jag har själv prövat denna och tycker den är väldigt bra. Den täcker bra och huden känns naturlig. Den kostar 125 kr.


3. Loreal true match powder.
Läste att den täcker bra men inte om man är torr i ansiktet. Fast för dom som inte har torr hy är denna jättebra. Ligger på ca 100 kr.


Det var allt, hinner inte mer.
/ Beautyblog ♥


Hiss & Diss


- Hemmakvällar. Hur skönt är det inte att bara kolla på film, käka massa godis, och helt enkelt bara slappa?! En av de bästa sakerna som finns är hemmakvällar! :D

- Musik. Alla håller med mig, eller? När man är ledsen så är det alltid musiken som hjälper. Det är så skönt att bara lyssna och känna sig mycket bättre. Så musiken hissar jag stort!

- Datorn. Vad skulle vi göra utan datorn!? Alla bloggar, alla hemsidor, all information man hittar, det skulle inte finnas om inte datorn fanns! Och datorn är en bra grej när man har tråkigt också. :D

- Sommaren. Sommar, underbara sommar. Sol, brända ben, glass.. ja allting med sommaren är underbart! Längtar efter sommaren så fruktansvärt mycket! :)

- Lov. Hur skönt är det inte med lov? Varje gång det blir lov blir man bara såå glad. ÄLSKA lov!

- Regn. Alltså jag hatar regn verkligen. Man blir blöt, håret förstörs, man kan inte ens ta upp mobilen utan att man ser en massa regndroppar på skärmen, ja regn=bad!

- Tidiga morgonar. Åh, man är helt otroligt trött och man vill bara ligga kvar i sängen, men man är tvungen att stiga upp. Tråkigt, tråkigt.

- Sega datorer. Så.himla.störande.!!!!!!!!

- När batteriet på mobilen plötsligt är slut. Hur störande är det inte när man tar upp mobilen för att ringa och ser att laddningen är slut!? 

- När man väntar på ett program och sen så visas den inte. Man har väntat i en vecka på just dendär serien, man sitter med cola och godis i handen och sen ser man fotboll på tv-skärmen istället för serien. JÄTTEkul, not.
 

 


Look like Taylor Swift



Skjortan: Oldnavy.com
Bältet: Styleforless.com
Armbandet: Lindex
Skorna: Faith.co.uk
Väskan: Nelly
Byxorna: Ginatricot


/Beautyblog ♥


Kändisar utan smink

Många tror att kändisar är snygga och glammiga hela tiden. Men nej, kolla bara hur kändisarna ser ut utan smink!






























/ Beautyblog ♥


Sminka dig som Adriana Lima



1. Foundation
2. Lite bronze powder här och där
3. Brun rouge
4. Mörkbrun ögonskugga
5. Svart eyeliner
6. Mascara
7. Rosa läppglans


/ Beautyblog ♥


Lyx eller budget?


Egen hårinpackning

Vill du göra din egna hårinpackning? Här kommer 2 st olika hårinpackningar man kan göra själv:

Hårinpackning för alla hårtyper:

- 1 banan
- 1 dl yoghurt (naturell)
- ½ avokado

Mixa alla ingredienser i en mixer, har du ingen mixer så kan du mosa avokadon och bananen och vispa väl. Massera in i fuktigt hår, särskilt i topparna och hårbotten och låt verka i ca 20 minuter. Tvätta sedan håret. Om du vill så kan du schamponera det efteråt.

Hårinpackning för torrt hår:

- 1 äggula
- ½ dl olivolja
- 1 msk rosmarin

Blanda alla ingredienser och massera in i håret när du precis schamponerat det. Låt verka i 15-25 minuter. Skölj sedan ur håret, massera därefter balsam i håret och skölj.



/ Beautyblog ♥


♥ Tips för håret ♥

Nu tänkte jag skriva skriva några saker som är väldigt viktiga att tänka på om du vill ha fint, vackert hår.

♥ Hårinpackningar är väldigt bra för håret. Använd hårinpackningar 2-3 gånger i veckan, du kan antingen köpa en hårinpackning eller så kan du göra en själv. (Jag kommer lägga upp ett inlägg där jag förklarar hur man gör sin egen hårinpackning senare.)


Har du slitna toppar? Det enda sättet att verkligen få bort de slitna är att klippa bort det. Klipp dina toppar var 3:je månad, så att du håller ditt hår friskt.

♥ Platta inte ditt hår, föna inte det ofta, använd helt enkelt inte inte något som kan slita på ditt hår. Det sliter enormt mycket på ditt hår.

♥ Känner du att du ändå verkligen måste platta/locka osv, så använd värmeskydd. Det är jätteviktigt! Det skyddar håret så att det inte blir jätteslitet.

♥ Borsta inte håret när det är blött. Håret är jättekänsligt när det är blött och därför är det mycket lätt att det blir slitet om man tex. "gnuggar" håret med handduk när det är blött (det är mycket bättre om du bara "kramar" håret mot handduken istället), borstar håret grovt osv.

♥ Använd helst tofsar utan en metallbit, metallbiten är vass och sliter lite på håret.

♥ Blåser det mycket ute, så är det bra att ha uppsatt hår. Håret sliter inte lika mycket då.

♥ Använd ett schampo och balsam som är bra för just ditt hår. Du kan testa dig fram och senare får du säkert en favorit.

♥ Att sova med flätor är jättebra för håret.


Adriana Lima har vackert hår. ♥


 / Beautyblog ♥


Söta linnen från H&M



Hittade dessa söta linnen på H&M för endast 99 kr.
Finns i andra färger också. 
♥♥


Mitt egna läppbalsam

Hejsan! ♥

Nu har jag gjort klart mitt egna läppbalsam. Här får ni bilder för att se hur jag gjorde:


Först så letade jag upp en vanlig rosa burk, sedan satte jag på ett sött hello-kitty klistermärke.




Sedan hällde jag i lite honung i en skål.




Efter det var det dags för karamellfärgen, jag hällde i några droppar och rörde om.




När jag hade gjort det så hällde jag i honungen i burken, och sen lade ja in den i frysen.
Nu är det bara att vänta tills den stelnat! :)



/ Beautyblog ♥


Gör ditt egna läppbalsam!

Vill du göra ditt egna, unika läppbalsam? Då ska jag förklara hur man gör. :)

Du behöver:
- En liten burk
- Honung
- Karamellfärg (om du vill)
- Dofter (om du vill)


Gör så här:
Häll honungen i en skål, ta så mycket honung som får plats i din lilla burk. Häll sedan i karamellfärg och rör om. När du gjort det, kan du hälla i doften. Blanda, och häll sedan i honungen i din burk. Ställ sedan in burken i frysen, och när den stelnat så har du gjort ditt egna, unika läppbalsam! =)

Tänkte faktiskt pröva att göra mitt egna läppbalsam själv idag eller imorgon. Om jag gör det, så lovar jag att ta bilder osv. och visa hur jag gjorde. :)




/Beautyblog ♥


RSS 2.0